2011-09-22 15:45:09• hírek • Kocsis Zoltán

Adókedvezmény jár szigetelőknek

Adókedvezményben részesülnek azok a személyek, akik úgy döntöttek, hogy saját pénzükből szigeteltetik lakásaikat vagy felújíttatják házaikat, döntött nemrég a kormány. Ilyés Gyula polgármester elmondta, hogy ez csak azokra vonatkozik, akik ezt követően vágnak bele a munkába és akik mindehhez a polgármesteri hivatal engedélyével fognak hozzá.

A törvény rendelkezései szerint azonban csak azok részesülhetnek az öt éves adókedvezményben, akiknek házát korábban a polgármesteri hivatal besorolta a közveszélyt jelentő épületek közé. Ezt követően kapnak majd el felszólítást és aki hajlandó épülete homlokzatát saját pénzén felújítani, az öt éves adókedvezményt kap.

A szigetelések esetén az eljárás kicsit más. Itt is szükséges a polgármesteri hivatal jóváhagyása, ám ebben az esetben a szigetelési tervet minősíti az intézmény. Az erre felhatalmazott cég készíti majd el a felújítási terveket és annak függvényében szabja meg az elvégzendő munkát, hogy annak végeztével az épület energetikai mérlege megfelelő legyen. Aki ezen munkálatokat saját pénzéből állja, az hét évnyi adókedvezményt kaphat.

Ilyés Gyula elmondta ugyanakkor, hogy senki sem kaphat adókedvezményt visszamenőleg, tehát olyan rehabilitációs munkára, amit korábban végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: